Solárne systémy

Solárne systémy Wärme aus der Sonnenenergie

Slnečné kolektory firmy Viessmann dokážu vyhovieť všetkým nárokom na účinnú a hospodárnu podporu vykurovania a prípravy teplej vody. So svojou širokou ponukou plochých a trubicových kolektorov poskytuje Viessmann pre každý vykurovací systém pružné a individuálne riešenia.

Ploché kolektory

Flachkollektoren

Solárne kolektory dokážu ušetriť veľkú časť energie potrebnej na ohrev vody a vykurovanie. Buďte zároveň ekologický s plochými slnečnými kolektormi Viessmann.

Vitosol 100-FM
Vitosol 100-FM

Vitosol 100-FM – výkonný plochý solárny kolektor s novou absorpčnou vrstvou ThermProtect
Vitosol 100-FM, ktorý sa dodáva s rámom vo farbe hliníka, predstavuje ideálny doplnok každého vykurovacieho systému. S plochou absorbéra 2,3 m² sa slnečné kolektory dokážu prispôsobiť aktuálnym energetickým potrebám.

V ročnom priemere dokážu nahradiť až 60 percent energie potrebnej na ohrev pitnej vody a podporujú okrem toho vykurovanie. V spojení s kondenzačným kotlom je možné vďaka bezplatnej solárnej energii ušetriť viac ako tretinu energie potrebnej na vykurovanie a prípravu teplej vody.

Vitosol 200-FM
Vitosol 200-FM

Vitosol 200-FM – výkonný plochý kolektor s novou vrstvou absorbéra technológie ThermProtect
Výkonný plochý kolektor Vitosol 200-FM predstavuje ideálny doplnok každého vykurovacieho systému. Pri ploche absorbéra 2,3 m2 sa solárne kolektory prispôsobia daným energetickým nárokom.

V ročnom priemere dokážu tieto kolektory nahradiť až 60 percent energie potrebnej na ohrev pitnej vody a môžu naviac podporovať aj vykurovanie. V spojení s kondenzačným kotlom je možné vďaka bezplatnej solárnej energii ušetriť viac ako tretinu energie potrebnej na vykurovanie a prípravu teplej vody.

Solárne zostavy
Solárna zostava na ohrev pitnej vody Vitosol 100-FM

Solárna zostava Vitosol 100-FM na ohrev pitnej vody je vhodná predovšetkým pre modernizáciu a novostavby. Svojou veľkosťou, výkonom a cenou je dimenzovaná pre použitie v rodinnom dome. Tým je k dispozícii ekologické, účinné a ekonomicky zaujímavé riešenie na ohrev pitnej vody bezplatnou slnečnou energiou.

Systém pozostáva z dvoch plochých kolektorov Vitosol 100-FM (typ SVKF) a bivalentného zásobníkového ohrievača (s objemom 250 litrov) typu Vitocell 100-B/-W. Predstavuje ideálny doplnok k výmene kotla alebo k novým systémom, kde solárna termika medzičasom už predstavuje štandard.

Trubicové kolektory

P-Gruppe-Solarthermie-Roehrenkollektoren.png

Inštalácia trubicových kolektorov Viessmann je záruka špičkovej kvality a technológie pre ekologický ohrev vody a vykurovanie slnečnou energiou.

Vitosol 300-T

Vakuum-Röhrenkollektor Vitosol 300-T

Typ SP3B, vákuový trubicový kolektor pre rovné aj šikmé strechy ako aj v stacionárnom prevedení.

Vitosol 200-TM

Vákuový trubicový kolektor Vitosol 200-TM

Vysoko účinný vákuový trubicový kolektor na princípe heatpipe a automatickým tepelným vypínaním ThermProtect

Vitosol 300-TM

Vákuový trubicový kolektor Vitosol 300-TM

Vysoko účinný vákuový trubicový kolektor na princípe heatpipe a automatickým tepelným vypínaním ThermProtect