Vitocal 250-S hybridné tepelné čerpadlo

Vitocal 250-S – hybridné tepelné čerpadlo na dodatočnú montáž
Splitové tepelné čerpadlo typu vzduch/voda je vhodné na dodatočné zabudovanie do už zmodernizovaných vykurovacích systémov a znižuje energetické náklady.
Profitujte z týchto výhod
  • Možnosť univerzálneho použitia spolu s kotlami na plyn a vykurovací olej
  • Vysoká istota prevádzky vďaka dvom nezávislým zdrojom tepla
  • Kompaktné rozmery
  • Integrovaní funkcia chladenia
  • Optimalizované využitie prúdu z vlastnej výroby
  • Trieda energetickej účnnosti*:
    Menovitý tepelný výkon 3,0 až 5,6 kW: A++ / A+
    Menovitý tepelný výkon: 7,7 až 9,06 kW: A++ / A++
*podľa Euro-nariadenia č. 811/2013 Vykurovanie, priemerné klimatické pomery, nízko- (35 °C) / strednoteplotná aplikácia (55 °C)
Základná záťaž z bezplatného tepla okolitého prostredia

Vnútorná hybridná jednotka Vitocal 250-S je vhodná na dodatočné vybavenie existujúceho vykurovacieho kotla (vykurovací olej alebo plyn do výkonu 30 kW) tepelným čerpadlom.

Vnútorná jednotka je tu kombinovaná s deleným tepelným čerpadlom (split) do výkonu 16 kW. Počas bežnej prevádzky tepelné čerpadlo pokrýva základnú záťaž bezplatným teplom z okolitého prostredia. Na toto vonkajšia jednotka odoberá teplo obsiahnuté vo vzduchu a využíva ho prostredníctvom tepelného čerpadla na ohrev vody na prívode na teplotu 55 °C.

Hybrid Pro Control reguluje energetický mix

Cez reguláciu Vitotronic 200 s jednotkou Hybrid Pro Control si užívateľ môže vybrať medzi prevádzkovými režimami Ekonómia a Ekológia. V závislosti od prevádzkového režimu zadáva ceny vykurovacieho oleja alebo plynu alebo faktor primárnej energie pre elektrinu.

V závislosti od toho Hybrid Pro Control využíva kotol Vitocal 250-S a disponibilný zdroj energie podľa potreby a automaticky reguluje energetický mix.

Celý energetický systém je možné regulovať komfortne cez aplikáciu Vitontrol.